6 juli 2012

Göteborgsturist - mat & shopping


Göteborgsresan var definitivt inte tänkt som någon shoppingresa, men strosar man så finner man...riktigt bra sommar-rea! 50-60% i många butiker, bra utbud och inte alls utplockat. Otroligt mycket lugnare tempo och mindre tryck än i Stockholmsbutikerna. Härlig småstadskänsla och toppenservice i hela stan. Så lite shopping blev det. Mest till barnen dock. Noa Noa har två butiker i Göteborg, vilka båda hade galet mycket fina barnkläder på 50%. Mouche hade ett antal fina ballerinaskor för småflickor på 60%, klippte till på ett par Repetto i silver till Stella. Mouche hade också mycket fint till mammor, en liten källare med skor, bland annat Tory Burch, nyinkomna leofläckiga Current Elliot och väl valda accessoarer. Scull-armbandet nedan inhandlades också på Mouche. I Arkaden finns en mysig, bohemisk, Mathilde-aktig butik som heter Tara, bastväskor, etnisk keramik och fina accessoarer. I Viktoriapassagen fann vi Rum för Papper, en butik med New-Yorkish-stylish-stationary. Som ny bloggare glömmer jag tyvärr ofta att ta bilder, därav bara två shoppingbilder. Frida tipsade om Grace, en butik som bland annat säljer Rika, American Vintage, Stylein och Custommade, lät ju som en perfekt mix men tyvärr hanns den inte med denna gång, men definitivt nästa!


Restauranger i Göteborg. Både maken och jag är galna i indisk mat och någon gång för länge sedan läste jag om en ny, ambitiös, lite lyxigare indisk restaurang i Göteborg. Ingen på hotellet kände till den, men efter lite googlade hittade jag Maharani. Ringde på studs och det fanns bord! Lyx är väl att ta i, men en riktigt bra och prisvärd Indier som vi gärna återvänder till. Som riktiga turister gick vi såklart också en sväng i FeskekörkanLunchade på Kajutan och sippade vin på uteserveringen. Fräscha skaldjur och även där ett prisvärt koncept. Utan research fegade vi sedan och körde på säkra kort, hotellresturanger. Vi var mer än nöjda med maten både på Avalon och Clarion Post. Stämningen och klientelet på Avalaon och Clarion Posts uteserveringar var också perfekt, skön mix av turister och locals. Uteserveringarna var så mysiga att vi inte rörde oss ur fläcken efter maten, utan satt kvar och sippade latte eller drinkar. Den där sköna semesterkänslan, ljumma sommarkvällarna och mysiga hotellbarerna är nog det vi kommer att minnas bäst i höst. Magic.
Rolig kuriosa för två småbarnsföräldrar är att vi faktiskt stängde Avalon sista kvällen, efter Madonna-konserten. Vi sprang på en gammal kollega med supertrevlig fru till Ola, började surra och vips var klockan tre och alla bord var tomma runt om oss på uteserveringen. Otippat.
*
Omväxling förnöjer. Skriver detta i bilen på väg på familjesemester, strax framme i Jönköping! Vi brukar alltid sträck-köra till Skåne, men nu när vi har låång semester ska vi försöka ta det lite mer piano och njuuta. Vi får se om vi kan njuta på Scandic..                                         

2 kommentarer:

  1. Låter som en toppenweekend med innehåll av det mesta! Njut av Skåne! Kram Caroline

    SvaraRadera
  2. Caroline! Tack. Vi njuter:-) Önskar dig en underbar semester när det är dags! Kram Lina

    SvaraRadera