12 juli 2012

Vitemölla badhotell

Sommaren 2007, ett par veckor innan vi gifte oss, lugnade vi bröllopsnerverna med en roadtrip genom Skåne. Bland alla pärlor fastnade vi speciellt för Vitemölla badhotell. Ett litet, personligt, varsamt renoverat hotell. Perfekt läge vid havet, White Guide-restaurang, personlig service och samtidigt prestigelöst och hemtrevligt. När vi checkade ut upptäckte vi att förutom de 12 hotellrummen så fanns också ett mer familjeanpassat boende, fyra lägenheter i en länga alldeles vid hotellet. I måndags checkade vi in för en vecka i lägenhet, och med två små barn är detta verkligen ett toppenkoncept! Å ena sidan får vi pulsen och atmosfären från badhotellet, lyxen med en bra hotellfrukost, städning etc - men samtidigt lite stugkänsla, eget sovrum till barnen, ett litet kök och en uteplats att sippa Riesling på när barnen somnat. Just uteplatsen är det lyxigaste av allt, med havsutsikt, utemöbler och grill. Guld värd när kompisar kommer på besök och lägenheten bara är typ 35 kvadrat. Men kanske de 35 mest välplanerade kvadraten ever. Ska fota och visa alla smarta lösningar.
Filippa närmar sig 1 år och hennes dag är fortfarande fasligt inrutad i mat- och sovtider, så Österlen är denna sommar perfekt för oss, massor med kul att hitta på inom en halvtimmes radie. Vi hinner precis en utflykt mellan hennes tuppisar. Lagom semesteräventyr med två små, innan vi nästa vecka kraschar i stugan för den allra lugnaste lunken. Men nu, njuta Skåne! Stort gilla på semester!! Och att den precis bara börjat.
Vitemölla badhotell, två av de fyra lägenheterna.

3 kommentarer:

 1. Åååh ser helt ljuvligt ut Lina! Nujut av semestern och hälsa tjejerna och Ola! Kram

  SvaraRadera
 2. Vilket perfekt koncept! Jag var där för många år sedan, pre kids, men detts låter ju perfekt med barn. Älskar ju hotell...njut av Skåne!
  Kram Caroline

  SvaraRadera
 3. Marge. Darling. Tack, vi njuter bäst vi kan! En underbar semester till dig med! Kram

  Caroline. Ja, älska hotell;-)

  SvaraRadera