12 augusti 2012

Instagram och Thailändska Köttbullar

Bild via Instagram @vardagssnygg
Instagram. Tudelat. Å ena sidan förstår jag falangen som Amanda Schulman nu verkar ha anslutit sig till, de som ser Instagram som skryt. Ett fint, estetiskt sätt att visa upp sitt härliga liv för andra som orkar bry sig. Å andra sidan kan man välja att se Instagram som fantastisk fotoinspiration. Ett sätt att få grym inspiration och pepp kring mode, mat, resor, inredning och annan livsstil. Rakt in i mobilen. Instagram är sannolikt också perfekt för att hålla distanskontakt med vänner och bekanta, om bara vännerna signade upp appen vill säga, hint hint till mina vänner här..Jag väljer det senare förhållningssättet. Jag får en massa inspiration! När jag la upp bilden ovan på min Instagram var det för att jag - delvis tack vare Instagram - fått tillbaka lusten att laga mat. Jag utlovade receptet på bloggen. Därav lite otippat, köttbullsblogg i dag! En av mina favoriträtter. Grym. Rödcurrysåsen är fantastisk och kan användas till nästan vilka råvaror som helst som man önskar asienifiera något, kyckling, kött eller grönsaker.

Thailändska köttbullar i rödcurrysås
1kg nötfärs
3 st banancharlotten
1 st vitlök kungsolo alternativt 8 klyftor vanlig vitlök
6 st limeblad alt 1 tsk kaffirlime
1 dl hackad färsk koriander
3 msk citrongräs
1msk galangal
3 st chili
20 g salt
Finhacka rubbet och blanda i en skål. Rulla riktigt stora, generösa köttbullar. Stek dem så att de får färg och låt koka klara i såsen. Servera med ris eller nudlar.

Rödcurrysås
1,5 msk rödcurrypasta
7 dl kokosgrädde (funkar med kokosmjölk också men blir lite rinnigare sås)
1 msk pressad lime
2 msk fisksås
2 msk socker
Vispa ut rödcurrypastan väl i kokosgrädden och häll i resten av ingredienserna. Såsen behöver bara sjuda en kort stund.

4 kommentarer:

 1. Det var en liknande artikel i Svd i morse. Alltså jag tror att man har lättare att svälja det hela om man driver en livsstilsblogg själv och om man är intresserad av bilder i sig. För mig har Instagram varit ytterligare ett sätt att vara kreativ på som har berikat väldigt. Sedan får vi väl se när semestertiderna är slut och bilderna på sandiga tår avtar :) För mig är det ett samlande av vackerheter och sådant som glädjer. Man får väl ta det lite för vad det är känner jag.

  SvaraRadera
 2. Weronica. Instämmer i dina tankar. Nyhetens behag lägger sig nog och lusten till Instagram kommer nog att gå upp och ner framöver. Jag tog en 2-dagars-paus från flödet i helgen och det var välbehövligt, men i går kväll var jag åter sugen och gick in:-)
  Tack för tips om artikel i SvD, ska kolla om den finns på nätet, vi har precis glapp i tidning nu.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Gott det lät! Instagram går lite upp och ned för mig också. nu har jag inte varit så aktiv där. Kram Nilla

  SvaraRadera
 4. Nilla. Då är vi lika;-) Kram

  SvaraRadera