6 augusti 2012

STYLEBY - typ en kärleksförklaring

Första numret av STYLEBY var långt över mina förväntningar - men otroligt nog så blir varje nummer bara bättre och bättre. Älskar den här mixen av modehistoria, konkreta stylingtips, glimtar från modeprofilers garderober, personliga favoriter och intervjuer som känns intressanta och relevanta inte bara intervjuer med nån som gör PR från sin senaste grej. Jag gillar att modeprofiler även tillfrågas om vilken musik, konst och litteratur de gillar. Antal vikta hörn på ett magasin visar relevansen för mig och STYLEBY vinner lätt. Jag är normalt en rastlös snabb-bläddrare när jag försöker minska magasinhögarna, men STYLEBY läses gärna om. Superbra jobb av Elin Kling och Jonna Bergh!! Otroligt imponerande hur de får till ett seriöst, vuxet magasin som ändå känns lekfullt och har lite självdistans, love it! Nya numret har ett av de finaste omslagen hittills, snyggt, klassiskt och tidlöst. Kunde lika gärna vara en bild från 60-talet.
Som rea-råtta uppskattade jag massor Elin Klings input kring rea-strategi för en tid sedan, kanske klokaste rådet genom tiderna;  Handla bara såna plagg du omedelbart vill ta på dig. Så jäkla bra. Jag har historiskt ofta gått i bra-att-ha-fällan när jag rea-shoppar, typ en ganska intetsägande skjorta, kan vara bra att ha på jobbet.. Man ska ju så klart brinna för nyinköpen! Garderoben är ju redan full av halvljumma kreationer. Avslutar detta något vimsiga inlägg utan röd tråd, med ytterligare en lös tråd..mitt sista rea-tips för säsongen; den urfina gula tröjan från Rodebjer på förra omslaget av STYLEBY - se nedan - finns någon dag till på 60% i Rodebjers webshop. Oväntat mycket annat fint kvar på 60% hos makalösa Rodebjer också, inte alls utplockat, konstigt nog.

3 kommentarer:

 1. Ett bra tips men samtidigt så har jag lite olika garderober en för jobb, en för ledighet och sen behver man också lite festplagg. Men visst ska man känna för det direkt. kramNilla

  SvaraRadera
 2. Jag köpte mitt första nummer nyligen när vi var ute på bilvägarna och gillade! Ska helt klart köpa numret som släpps snart (imorgon?).

  SvaraRadera
 3. Nina. Visst har man lite olika garderobsbehov;-) Kram

  Mrs B. Kul med en gemensam favorit!! Roligt att du tittade in här! Funderar fortfarande på ditt armband.. Färgvalet, hmmm. Kram

  SvaraRadera