17 april 2012

Cafétips - Snickarbacken 7

Både maken och jag är inflyttade till Stockholm. När familj och vänner kommer på besök så vill man ju visa stan från sin bästa sida, 12 år i stan förpliktigar. Man vill göra roliga utflykter, visa till några bra butiker, äta god mat och hänga på mysiga caféer etc. Varje gång vi landar gäster på ett Espresso House eller nån turistfälla på Drottninggatan känns förnedrande. För alla inblandade.
När vi hittade till Snickarbacken 7  (tog ett tag då Snickarbacken inte fanns med på kartan i min mobil – det är en liten tvärgata från Birger Jarlsgatan, ungefär där Östermalm övergår till Vasastan) lovade jag mig själv att hit tar vi fikasugna gäster nästa gång. Vilket ställe!
Cafélokalen är ett gammalt stall med avundsvärd takhöjd. Allt fika är hembakt. (caféet drivs av Kaffeverket som även har ett utmärkt café vid St Eriksplan). Cafédelen är på samma gång ett galleri. Och det finns ett par tre pop-up-butiker i anslutning till caféet. Badrumsbutiken känns lite malplacerad men de andra butikerna ser fin-fina ut.
Baristan är amerikan så man får prata engelska och känner sig lite härligt kontinental. De små borden är av mässing bara en sån sak. Gratis wi-fi. Ja, ni förstår. Ett bra ställe.4 kommentarer:

 1. Ser galant ut! Du har så fina bilder här, varför inte göra dem lite större på en gång? Vi vill ju se det vackra riktigt ordentligt ju :) Fin dag!

  SvaraRadera
 2. Ditt ord är min lag, bloggdrottningen;-). Tack för feedback. Gjorde bilderna "extra stora". Herregud man kan ju sitta hur länge som helst och labba med alla inställningar, svårt att sluta.
  Ha en skön kväll!

  SvaraRadera
 3. Ser ut och vara superhärligt ställe!

  Mässingborden...mässingkranar...mässingkrukor...kanske dyker upp ett mässingbord snart på Norrtullsgatan också. I like :) Kram!

  SvaraRadera
 4. Marge, vi tar nästa fika där!

  Ja jisses var ska det sluta;-) Det måste bli ett inlägg på mässing-tema snart..

  Kramar

  SvaraRadera