17 maj 2012

MiljöombyteMiljöombyte. Jag är ju uppväxt på landet, vid kusten, men hela mitt vuxna liv, så länge jag själv kunnat bestämma, så har jag bott i städer. Love it. Men jag behöver komma "hem" och andas - och självklart träffa familj och vänner - med jämna mellanrum. Och så länge jag själv får råda över tidshorisonten, när jag vet att det är en helg, en vecka eller en semesterperiod så gör lantlivet mig väldigt gott. Långsamhetens lov liksom. Kratta löv, dra ris, bära ved, skrapa färg och tassa runt i underställ och gummistövlar. Underskattat och underbart att använda kroppen för riktigt arbete.
Lilla tjejen checkar vi in hos mormor och stora tjejen hänger med oss; samlar kottar, krattar, matar elden och kollar småkryp. Jag tänker sällan på mig själv som en "bra" eller "dålig" mamma, men när vi är i stugan och kollar på fåglar och sedan lyssnar på fågelljud i den här boken så känner jag mig som en bra mamma, en sån jag alltid skulle vilja vara. En som är närvarande, lyssnar bra och lär henne om naturen. Kanske för att det hela tiden finns i bakhuvudet att citylivet är lite på låtsas och lantlivet på riktigt.


2 kommentarer:

  1. Den där boken köpte barnen till sin morfar när han fyllde år. Så mysig den är! Kanske borde ha den här hemma också...

    SvaraRadera
  2. Typ36. Eller hur, jag har funderat på att köpa den själv. Vi lånar mormors när vi är i stugan.

    SvaraRadera