25 maj 2012

Restaurang AG

Bild lånad från guidebook.se

Förra gången jag var på AG så var jag nybliven singel, hade precis köpt min första egna lägenhet på Kungsholmen och var ute och firade detta i deras bar. AG hade precis öppnat och kändes hett med 15*15 kakel och industriellt stuk. Det är sisådär nio år sedan tror jag. I kväll var jag på återbesök. Maken är en meat lover och AG är ju nuförtiden mest kända för att vara riktigt duktiga på kött. Och som de levererar köttet! Svårslaget. Bara en sån sak att man väljer mellan 6 olika tillagningsnivåer, från rött till grått som de uttrycker det.
Till förrätt provade jag för första gången burrata - enkelt beskrivet som en extremt krämig mozzarella - och är helt frälst! Finns detta att köpa i saluhall?

Glöm inte att tävla om en Cotton & Button!

6 kommentarer:

 1. Vilket trevligt inlägg! Åh vill också gå till AG nu! Yes, Burrata finns att köpa i manuella ostdisken på NK! Grymt god...kram

  SvaraRadera
 2. Jamen gör det, rekommenderas! Perfekt kött men min stora take-away och nya hang-up var som sagt burratan;-) Tack för tips om NK!!
  Kram Lina

  SvaraRadera
 3. haha, kan man annat än älska dess moments av total insikt i att "ja, jo men det är ju rätt många år och det gör mig rätt gammal" :-) Burrata is the shit även här i Sydney och grymt gott! Skönt att veta att NK håller lager ;-) Happy Sunday!

  SvaraRadera
 4. Sophie. Jo, emellanåt kommer insikten om ålder...och åldrande haha.
  Har läst tidigare att burrata är "stort" i Californien, men har alltså ALDRIG sett det i Sthlm tidigare, trots aktiv spaning, så toppen att det uppdagades! Ganska mycket tantvarning på detta förresten...att yvas över en ost:-)

  SvaraRadera
 5. Burrata finns att köpa hos A Tavola på Odengatan.

  SvaraRadera
 6. Tack för tips!! Kram Lina

  SvaraRadera