6 juni 2012

Missoni för Bolon

Jo men det här kan vi väl vänja oss vid? En helgdag mitt i veckan! Och sol istället för regn. Lillhelgen inleddes i går perfekt på Lydmar, med eftermiddagsdrink och mingel. Tillsammans med Hedda tack för inbjudan! kollade jag där in svenska golvföretaget Bolons lansering av sitt Missoni-samarbete. Ett antal kvinnor ur Missoni-klanen minglade runt i fantastiska kreasioner stavas det så? och det var en fröjd bara detta att kolla in riktig fashion! Wow.
Bolon är ett familjeföretag som sedan 40-talet vävt trasmattor av bomulls- och nylonspill, mattorna var inledningsvis framgångsrika i nischen förtältsmattor för husvagnar. Numera är det tredje generationen, systrarna Marie och Annica som driver företaget med ett starkt designdriv. Bolon har numera representation världen över, syns bland annat på många hotell och de har tidigare haft samarbeten med storheter som Armani och Paul Smith.
Missoni-kollektionen var färgstark och väldigt somrig. Den cerisa mattan på Lydmars terass nedan skulle vara helgjuten färg-pepp på vår lilla uteplats. Om det inte var för det där med priset då.

Rosita Missoni (till vänster) på Lydmar i går. 
Rosita grundade tillsammans med sin man Ottavio familjeföretaget Missoni i början på 50-talet.


Cerise matta ur Missoni-kollektionen. Bild lånad från bolonblog.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar