18 juli 2012

Kivik Strand - pärla på Österlen


Bild lånad från kivikstrand.se
Sista Skånetipset kommer här, Kivik Strand! Alltså inte badstranden i Kivik utan ett café, hotell och vandrarhem som heter Kivik Strand. Minst en gång per dag under veckan på Österlen  besökte vi en jättefin lekplats i Kivik. På andra sidan vägen låg ett mysigt café med hembakt som vi hämtade fika från medan lektröttheten inväntades. Upptäckte att Caféet Kivik Strand också var hotell och vandrarhem. Jag gissar att detta vandrarhem är ett av Sveriges vackraste?! Nyrenoverat och fräscht men i gammal romatisk stil. Tänk träpanel och mönstrade tapeter. Franskt, rutigt kakel i exakt rätta nyanserna på golven. Frukosten lät värdig många standardhotell. Mysig trädgård att fika i och liten takterass för boende gäster. Perfekt boende för genomresa på Österlen eller för semester utan barn alternativt med lite större barn. Om man inte väljer badhotellet förstås.

4 kommentarer:

 1. gar jattebra att semestra dar med sma barn ocksa! perfekt med stranden och lekplatsen precis framfor och buhres walk-through nagra hundra meter bort.... tack for en jattefin blogg!

  SvaraRadera
 2. cooL POST!!!
  THANKS FOR SHARING
  best

  SvaraRadera
 3. Jag instämmer med ovan. Fungerar utmärkt även med små barn. Vi bodde i deras familjerum förra året med en fantastisk utsikt över havet. Ett toppen ställe!

  SvaraRadera
 4. Anonym*2. Toppenbra semestertips för småbarnsföräldrar allltså! Tack för input! Kram

  Brooklyn Grace. :-)

  SvaraRadera