4 maj 2012

Fredagsfilosofi

Jag har inte funderat så mycket kring det här med långsiktiga mål tidigareMen de senaste veckorna har jag kommit in i något sorts flow i vilket jag sprungit på  tre tjejer (i tre helt olika sammanhang) som inspirerat så in i baljan. Gemensamt för dem är att de jobbar stenhårt och fokuserat mot tydligt formulerade mål. Och det är nu poletten trillat ner hos mig. Det verkar så jäkla mycket roligare att jobba hårt när man själv formulerat ett långsiktigt mål. En destination att sukta efter. Och det verkar  generera otroligt mycket mer energi till jobbet när man har ett mål att sträva mot. Ingen nytt under solen. Men för mig en massa nya tankar.
Likväl som en oplanerad resa kan bli fantastisk så blir livet överraskande ofta väldigt bra, även utan mål. Allt sorterar sig. Men just nu känner jag mig så jäkla peppad på att själv avgöra min destination i stället för att låta allt sortera sig allt eftersom.
Tjejerna jag träffat har i och med att de formulerat sina drömmar och mål behövt göra betydande förändringar i livet; säga upp sig, byta bransch eller starta eget företag. 
Lilla U lämnade finansbranchen för att målmedvetet och omsorgsfullt bygga upp sitt smyckesföretag från grunden. Rosie sa upp sig från ett toppjobb som affärsutvecklare på bank för att starta sin egen firma inom hudvård och make up. Lovisa som bjuder mig på en cocktail av endorfiner, adrenalin och sjuuk träningsvärk varje onsdag har som utbildad gymnastiklärare gått vidare till att bli högprofilerad PT och expert i träningsfrågor. Hon driver en av Sveriges största träningsbloggar . Hon har nått sina delmål men har högre mål satta. Hon är 28 år. 
Anledningarna till att inte ha mål i sin tillvaro kan ju vara många, men en  är att det faktiskt är rätt läskigt att fundera över sin potential. Och vad ett eventuellt misslyckande skulle innebära (sannolikt får det inte så stora konsekvenser som man inbillar sig). Man inser att för att nå sina drömmar och mål kanske man behöver göra jobbiga förändringar och ta svåra beslut.
Min insikt är att jag just nu är en av alla dessa bekväma fegisar som inte sätter upp mål. För det är så mycket enklare att leva kvar i fluffet där allt sorterar sig i slutändan ändå. Jag är rätt trött på att vara en fegis. Hur känner ni?
Bild från Lovisas blogg. Här gör hon tester för Gladiatorerna 2013. 

4 kommentarer:

 1. Lina, tveka aldrig på din potential!
  You can do it! Whatever you want!

  Se bara här vad du inspirerar andra!
  Jag tror på dig så låna min tro så länge :)

  Tusen tack för i fredags. Tänk att det redan har gått en vecka!
  Så är det, tiden går grymt fort när man har roligt!
  I love my new life!

  Återigen Lina, tack!
  Tack också för omnämnandet här!

  Kramar Rosie

  SvaraRadera
 2. Jättebra inlägg- jag är också trött på att vara en fegis (och en tjockis) så jag har anmält mig till FitnessFighten, ett 30dagars program för att gå ner i vikt och för att stärka kroppen! Vinsten i tävlingen är bla en PT-utbildning, när jag berättat det för folk skrattar många och undrar vad jag ska med den vinsten till- vinner jag (jag kämpar såååå hårt) ska jag banne mig klara utbildningen och bli Värmlands bästa PT! (plus att jag ska ha en så tight rumpa att den slår mig i bakhuvudet när jag går :))
  Kram på dej!

  SvaraRadera
 3. Lina. Hur fin är inte du!
  Jag vet att även du kommer lyckas med det som du önskar göra för du har ju ett otroligt driv!
  Ett stort tack för idag & för dina fina ord ovan (wow-låter som du skriver om någon annan än mig;)
  Trevlig helg. Ses snart!

  SvaraRadera
 4. Rosie. "Jag tror på dig så låna min tro så länge". Måste vara veckans bästa citat! Grym pepp!

  Charlotte. Helt rätt inställning! Jag är övertygad om att du blir Värmlands bästa PT. Ett steg i taget framåt! Kram

  Ulrika. Sträck på dig! Du är ju en framgångsrik entreprenör. Tror inte att du själv greppat vilken unik kreativitet och talang du besitter. Vi får prata mer om det där tror jag. Ses!

  SvaraRadera