16 maj 2012

Lunchfix


Gravid med tvillingar flyttade min vän av olika skäl tillbaka till Zürich i somras. Det var väldigt sorgligt eftersom vi väntade bebisar precis samtidigt och det är ju så speciellt att få uppleva the bitter sweet första bebistid i hop med en vän som gör samma resa. Det blir inte samma sak på telefon och sms. Men i går kväll kom hon tillbaka "hem" till Stockholm. Som fyrabarnsmor. Det är så himla starkt gjort, att boka in hela entouraget, en mamma, fyra barn, varav två är bebisar och en barnflicka för att åka hem och hälsa på sina vänner. Strax dimper de in här på lunch allihopa. Jag tror inte att jag bjudit någon utanför familjen på en endaste egenlagad lunch leve take-away! sedan bebisen kom, men nu står jag minsann här och kockar i köket. Kan Anja ta sig över halva Europa med fyra kiddos så kan jag åtminstone fixa en hygglig lunch, lite så.
Gott, men snabbt och lättfixat är ceviche. Husmorsblogg i dag! Jag har provat många varianter, och kommit fram till att dessa ingredienser bör ingå som en bas; skalade räkor, mogen mango och avokado i kuber, en kruka hackad koriander, finhackad chili eller sambal oelek, finhackad vitlök, pressad lime, salt och peppar.
50 mm-objektivet jag fick av maken på Valentine's har liksom legat till sig lite i kartongen sedan februari, men i helgen åkte det upp och oj vad jag har fotat! Så kul. Därav lunchfoto i dag.

6 kommentarer:

  1. vilken fin bild du tagit lina. helt galet fin!
    och jag som älskar ceviche.
    mums.

    ha nu en riktigt trevlig lunch.
    ses nästa vecka.
    kram.

    ps. vad har du för kamera?

    SvaraRadera
  2. Ulrika. Tack för fotopepp! En av anledningarna till bloggeriet var att komma i gång med kameran, nu när jag har tid på dagarna. Nu ska jag försöka hålla i helgens flow. Det är en 550d Canon. Objektivet, Canons egna 50 mm gör hela skillnaden med skärpedjup och bra ljus. Skitnöjd med det! Vi kan testa om det funkar på lite jewels nästa vecka:-)

    Njut av långhelg!
    Kram Lina

    SvaraRadera
  3. Lina! Värsta fotoproffset ;-)

    Nu tycker jag att du berättar för maken att ett 24-70mm objektiv är ett måste!! ;-)

    SvaraRadera
  4. Jennie. Tack. Jo, tids nog blir det nog fler objektiv men just nu har jag fullt upp med att lära mig det första..

    SvaraRadera
  5. Tack Lina för underbar lunch, hemlagad och allt för oss!! Saaaa kul att ses! Vi har landat här hemma nu och möttes av den glada överaskningen att allt var perfekt välstädat. Jag var tvungen att ringa till mannen och fraga om nagot hänt, typ om han haft en san vild fest att han mastat städa alldeles galet efterat. Allt verkade dock normalt...hmm. Sweet. PS.Den gula väskan är helt PERFEKT! Mangos Zebrabyxa obligatoriska för en fyrabarnsmamma som maste fa vara lite tuff i det vardagliga:)Kramis

    SvaraRadera
  6. Gullis! Tack själv, lovely att äntligen ses!
    En dag händer det, mannen städar på eget bevåg..
    Zebra-brallorna är beställda hem till mig med:-) I två veckor våndades jag om de var fula eller coola, och när jag bestämt mig så fanns det bara ettpar kvar, med trasig dragkedja..så jag testar Mangos webshop, lång väntan tycker jag:-( Smartare att köpa och lämna igen när man är osäker ju.

    Ta hand om er!!
    Kramar Lina

    SvaraRadera